MADRAC PRESTIGE

629.00 KM 1,219.00 KM

  • Visokokvalitetna navlaka sa antialergijskim svojstvima periva na 30°C  izrađena od pletenine koja zadovoljava zahtjeve Oeko-Tex standarda
  • Navlaka sa patent zatvaračem u izvedbi ljeto – zima
  • 7 različitih zona mikropocket jezgre omogućuje kvalitetnije anatomsko prilagođavanje tijelu
  • Sloj visokoelastične HR pjene omogućuje bolju poduprtost tijela
  • Unutrašnja navlaka
  • Intense pletenina sa karbonskim nitima omogućava brzo pražnjenje elektriciteta iz tijela i omogućava dublji, relaksirajući san
  • Intense aktivno odbija prašinu

Opis proizvoda

7-o zonski, jer mislimo na Vaša leđa

Madrac Prestige spada u Premium liniju madraca MojSan. Jezgra madraca je ergonomski oblikovana sa multipocket džepićastom osnovom koja pruža idealnu potporu Vašem tijelu u dodirnim tačkama prilikom ležanja. Kvalitetna HR pjena korištena za oblaganje ergonomske jezgre madraca, uz izuzetno kvalitetnu navlaku sa karbonskim vlaknima, osigurava kombinaciju vrhunske udobnosti i dugotrajnosti. Eliminisanje vlage iz madraca, te omogućavanje cirkulacije zraka unutar jezgre madraca je postignuto ozračnom trakom i profiliranim dijelom ploča madraca od HR pjene. Za one koji traže visokokvalitetne madrace, madrac Prestige je izvrstan izbor, te jedan od najboljih modela u raznovrsnoj MojSan ponudi. Madrac je ukupne visine  25 cm.

Multipocket džepičasto jezgro

Multipocket džepičasto jezgro ima skoro dvostruko veći broj opruga na istoj površini u odnosu na standardno džepićasto jezgro zahvaljujući manjem promjeru svakog pojedinačnog džepića, te ravnom obliku opruge koja je kod standardnog jezgra bačvastog oblika. Mnogostruko je povećan i broj navoja u odnosu na klasično džepićasto jezgro. Dakle, madrac se ugiba samo na mjestima gdje postoji pritisak te se na taj način postiže pravilno podupiranje tijela u svim dodirnim tačkama zahvaljujući 7-o zonskom rasporedu džepića. Ukupno u jednom kvadratnom metru ima 504 džepića. Multipocket džepičasto jezgro ima skoro dvostruko veći broj opruga na istoj površini u odnosu na standardno džepićasto jezgro zahvaljujući manjem promjeru svakog pojedinačnog džepića, te ravnom obliku opruge koja je kod standardnog jezgra bačvastog oblika. Mnogostruko je povećan i broj navoja u odnosu na klasično džepićasto jezgro. Dakle, madrac se ugiba samo na mjestima gdje postoji pritisak te se na taj način postiže pravilno podupiranje tijela u svim dodirnim tačkama zahvaljujući 7-o zonskom rasporedu džepića. Ukupno u jednom kvadratnom metru ima 504 džepića.

Različita tvrdoća jezgre u svakoj od zona određenim prema dijelovima tijela postignuta je korištenjem različitih debljina žice i kombiniranjem istih unutar zone, odnosno cijelog jezgra. Ta osobina multipocket jezgra osigurava: prilagođavanje madraca individualnoj konturi tijela, te smanjenje pritiska u najistaknutijim dijelovima tijela kao što su ramena i bokovi. Sa smanjenim pritiskom u lumbalnom dijelu kičme, zahvaljujući 7-o zonskom jezgru Vaše tijelo će bolje utonuti u madrac uz osiguran miran san i revitalizaciju tijela tokom noći. Različita tvrdoća jezgre u svakoj od zona određenim prema dijelovima tijela postignuta je korištenjem različitih debljina žice i kombiniranjem istih unutar zone, odnosno cijelog jezgra. Ta osobina multipocket jezgra osigurava: prilagođavanje madraca individualnoj konturi tijela, te smanjenje pritiska u najistaknutijim dijelovima tijela kao što su ramena i bokovi. Sa smanjenim pritiskom u lumbalnom dijelu kičme, zahvaljujući 7-o zonskom jezgru Vaše tijelo će bolje utonuti u madrac uz osiguran miran san i revitalizaciju tijela tokom noći.

HR pjena

HR, “hladno lijevana” ili “high resilient” pjena, je jedan od najkvalitetnijih materijala koji se koristi u industriji izrade madraca sa naglašenim ergonomsko ortopedskim svojstvima. HR pjena osigurava izvrsno podupiranje tijela zahvaljujući postignutoj visokoj elastičnosti baziranoj na otvorenoj strukturi ćelija. Zbog posebne otvorene strukture ćelija, ova pjena ima veću površinsku mekoću, veću udobnost i elastičnost, bolju prozračnost i bržu provodljivost vlage, bolje karakteristike podupiranja tijela i povećanu trajnost u odnosu na klasičnu PU pjenu iste tvrdoće. HR pjena u madracu Prestige je dodatno profilirana tako da postoji neometan proces kruženja zraka unutar madraca, što uz dodatak navlake koja je obogaćena ozračnom trakom čini ovaj madrac slobodnim od neprijatnih mirisa i nakupljanja vlage, a  ujedno najboljim osloncem Vašem tijelu tokom noći.

Periva, Intense navlaka sa karbonskim nitima

Dodatna vrijednost madraca Prestige jeste izuzetno kvalitetna navlaka sa  Intense  platnom u izvedbi ljeto-zima. Ovaj madrac Vam pruža osjećaj opuštanja zahvaljujući navlaci sa karbonskim nitima, oslobađajući Vas od statičkog elektriciteta kojem je tijelo svakodnevno izloženo u kontaktu sa drugim stvarima. Navlaka sa svih strana ima ozračnu traku zahvaljujući kojoj je omogućeno neometano disanje madraca i cirkulacija zraka unutar madraca. Mekani vuneni sloj će Vas grijati tokom zime dok ćete okretanjem navlake madraca tokom ljetnih mjeseci, također moći stvoriti ugodan ambijent spavanja. Profilirana struktura madraca omogućava nesmetan prolaz zraka kroz madrac koji je dodatno unaprijeđen ozračnom trakom sa bočnih strana madraca. Navlaka je periva, rađena sa patent zatvaračem zahvaljujući kome je moguće njeno skidanje i održavanje prema uputstvima za održavanje.

Intense® tretman

Sa platnom Intense dozvolite Vašem madracu da Vas oslobodi napetosti i stresa. Svakodnevno smo izloženi kontaktu sa različitim materijalima i stvarima. To su obuća, odjeća, ključevi, te razni drugi predmeti  koji naše tijelo pune statičkim elektricitetom. Posljednja naučna istraživanja su dokazala da ova elektrostatička punjenja povećavaju nivo kortizona, poznatog kao stres hormon. Ova povećanja mogu izazvati razne poremećaje kao što su insomnia-poremećaj nespavanja, umor i oslabljeno zdravlje.

Svakodnevno obavljamo različite poslove, ponekad i previše toga čeka na nas, tako da se stres iz dana u dan povećava. Ali, onda kada imamo trenutke za odmor, moramo se potruditi da se što više oslobodimo napetosti da bi se regenerirali. Madrac Prestige sa Intense platnom doslovno pomaže Vašem tijelu da se oslobodi napetosti. Platno Intense sadrži patentirane ultra tanke karbonske niti koje zahvaljujući strukturi svog provodljivog jezgra prihvataju elektrone i neutraliziraju ih, obezbjeđujući Vam opuštajući i relaksirajući san. Također, ovo platno ima efekat aktivnog odbijanja prašine i bakterija.

Dopustite da Vas madrac Prestige oslobodi napetosti!

Informacije

Dostava 
Vršimo dostavu unutar Bosne i Hercegovine

Povrat robe
Ukoliko je roba oštećena, možete nas kontaktirati radi povrata ili eventualne zamjene.

Asistencija
Telefon: 387 51 645 030
Fax: 387 51 645 020
E-mail: [email protected]

Specifikacije

NALOG
WISHLIST
WISHLIST
Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG 0